Wist u dat u zojuist iemand heel blij en trots heeft gemaakt?

Door dit product te kopen en te scannen maakt u namelijk deel uit van een lokaal samenwerkingsverband met een maatschappelijke missie. MTB, haar medewerkers en haar netwerk van lokale bedrijven en organisaties zetten zich in voor meer inclusiviteit en duurzaamheid. Samen werken wij aan de duurzaamheidsdoelen, ofwel de SDG’s, in de regio Zuid-Limburg en daarbuiten. Op deze website komt u meer te weten over onze waarden, onze producten, onze klanten en onze bijdrage aan de SDG’s.

Benieuwd naar het verhaal achter het product dat u zojuist gekocht heeft?
Klik op de foto van betreffende leverancier!

Wij zijn al onderdeel
van het dreamteam!

Olivers Specialiteiten

Cyclubs

Blanche Dael

AAB Inflight

Local7

Geboorte van het project

MTB’s project is in het voorjaar van 2022 geboren. Na een kennismaking met de Sustainable Development Goals (SDGs), wilde het bedrijf nog concreter en gerichter aan de slag met deze duurzame doelen. MTB deed daarom mee aan de ‘SDG-Challenge’, waarbij studententeams en organisaties met een missie samengebracht worden om zich in te zetten voor de SDGs. Door middel van een pressure cooker competitie heeft een internationale groep van zes studenten van de Universiteit Maastricht een businessplan voor sociale inclusie en duurzaamheid ontwikkelt. Dit plan ontving tijdens een landelijke finale een eervolle vermelding van een professionele jury. Sindsdien is MTB met deze ideeën aan de slag gegaan en wordt in juni 2023 de website en de bijbehorende QR-code officieel gelanceerd.

Vanwege haar maatschappelijke doelstellingen en achtergrond wordt dit project gedeeltelijk bekostigd door Emploi funding.

Awareness platform

MTB en de SDGs

Dit online informatie en awareness platform en de bijbehorende QR-code dienen als een middel tot een bredere maatschappelijke missie. Namelijk, het aanpakken van sociale stigma’s rondom het werken met MTB’s medewerkers. Met dit project brengen we medewerkers, consumenten en bedrijven samen voor sociale inclusie.

Ook vergroten we de herkenning van de talenten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zetten dus tegelijkertijd bedrijven en medewerkers in het licht en iedereen die actief betrokken is bij de inzet voor de SDG’s, de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor 2030.

Onze SDGs

De SDG’s waar MTB zich vooral op inzet zijn:

4 – onderwijs
8 – eerlijk werk en economische groei
10 – ongelijkheden verminderen
17 – Partnerschap

Op de diverse pagina’s leest u hoe wij daar samen concreet aan bijdragen. MTB is aangesloten bij de nationale SDG Community van SDG Nederland en is lid van SDG House Maastricht. Samen werken we aan een beter wereld!